SHERATON AIRPORT HOTEL
19.10.2019
Welkom Programma Sprekers Inschrijven Sponsoring / Exhibitie Contact Français

Welkom op het 11de Wetenschappelijk Congres van de
Belgische Vereniging voor Orale Implantologie

Accreditering tandartsen: 30 AE (DG 6) + 10 AE (DG 1)
Accreditering artsen: 6 CP

KILL THE FAILURES !
All the risk factors for peri-implantitis


Geachte Collegae

Het is voor mij een eer en genoegen om het BVOI-Voorzitterschap over te nemen van Carl Spaas. Ik maak dan ook van de gelegenheid gebruik om hem te bedanken voor het uitvoeren van dit mandaat tijdens de voorbije jaren.

Het doel van onze vereniging is om, via een jaarlijks herfstcongres, alle actoren op het gebied van de tandheelkundige implantologie samen te brengen: maxillofaciale chirurgen, algemene tandartsen, parodontologen en radiologen. Bovendien zijn alle universiteiten van ons land vertegenwoordigd voor elke discipline.

Dit jaar hebben verschillende leden het bestuur verlaten en ik wil graag iedereen bedanken die in onze vereniging een actieve rol heeft gespeeld en die de voorbije 10 jaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de opeenvolgende succesvolle congressen.

Nieuwe leden zijn toegetreden tot de bestaande bestuursploeg. Hun enthousiasme en motivatie staan garant voor een blijvende collegiale en multidisciplinaire aanpak. U vindt hun namen hieronder.

Als thema voor het congres van vandaag hebben we gekozen: “Stop mislukkingen”. Prof. Reinhilde Jacobs zal het dagprogramma openen en zal ons helpen om de vaak goed verborgen valkuilen te detecteren bij, maar ook ná plaatsing van implantaten. In deze fase is radiologische beeldvorming essentieel, mits optimaal uitgevoerd.

Vervolgens zal Prof. Laurence Evrard de minder bekende risicofactoren behandelen: zoals een tekort aan vitamine D en de impact van cholesterol op botregeneratie.

Deze namiddag hebben we een internationaal gerenommeerde spreker, Dr. Jean-Louis Giovannoli. Hij zal eerst de therapeutische opties voor peri-implantitis bespreken en in het tweede deel de behandeling van parodontale risicopatiënten met een implantaatrehabilitatie.

Ik wil ook nadrukkelijk wijzen op het belang van onze industriële partners. Een aantal onder hen ondersteunt ons reeds van bij het ontstaan van onze vereniging, anderen kwamen iets later. Dank zij hen zijn wij in staat om u een kwaliteitsvol wetenschappelijk programma aan te bieden en een vlotte organisatie.

Ik wens iedereen een boeiend congres toe !

Michèle Reners, President


BVOI Structuur:

Michèle Reners, President
Carl Spaas, Past President
Andy Temmerman, Treasurer
Fernand Vandekerckhove, Secretary

Alain Brabant (UCL)
Jan Cosyn (UGent)
Laurence Evrard (ULB)
Didier Eycken (SMD)
Reinhilde Jacobs (KULeuven)
France Lambert (ULG)
Constantinus Politis (KULeuven)
Nathalie Robert (ULG)
Selena Toma (UCL)
Lieve Van Zeghbroeck (UGent)
Katleen Vandamme (KULeuven)
Gerda Wauman (VVT)

Welkom

Dr. Michèle Reners
Voorzitter BVOI

Nieuws

Accreditering goedgekeurd

Accreditering tandartsen 30 AE in DG 6, en 10 AE in DG 1.
Accreditering artsen 6 CP.

Foto's BVOI 2018

U kan hier de foto's van het congres 2018 bekijken.

BVOI 2019

Indien u wenst op de hoogte gehouden te worden van het congres 2019, kan u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief.